Video : Ontdek de projecten gesteund door het Fonds voor natuur bij ons!

Op 20 en 21 mei organiseerde WWF-België het allereerste biodiversiteitsweekend. We maakten kennis met enkele projecten die gesteund werden door de eerste editie van het Fonds voor natuur bij ons. Het zijn zinsvolle projecten die zorg dragen voor onze flora en fauna.

Met Les Amis de la Nature heeft Benoît een bloemenweide geplant en een vijver gegraven. De VZW wil er een wildgebied van maken waar de natuur zich vrij kan ontwikkelen. Ze hopen een hele reeks salamanders en kikkers te verwelkomen voor meer biodiversiteit.

Jorn is vrijwilliger, lid van de Beverwerkgroep. Met de steun van het Fonds hebben ze een stuk land gekocht waar de bever zich vrij kan vestigen. De dammen die de bevers bouwen zorgen voor nieuwe moerasgebieden die zeer gunstig zijn voor de biodiversiteit. Er leven er salamanders, kikkers en padden, die dan ook zwarte ooievaren, reigers en ijsvogels aantrekken.

Anne-Claire, van de “Jardin animé” in Wépion, sensibiliseert dagelijks kinderen en jongeren rond het milieu. Met de steun van het Fonds, hebben ze vogelhuisjes geplaatst, droge hagen geplant, een bloemenweide aangelegd en een roofvogelstok gemaakt. De biodiversiteit werd versterkt en het is een geweldige plek om te leren hoe je voor wilde flora en fauna kan zorgen.

Heb jij ook een project dat steun kan gebruiken?

De projectoproep staat open tot 22 september 2023 12.00 uur.